Dogge Doggelito är en känd svensk rappare och reklamfilmsprofil.

Dogge Doggelito vill öppna korvkiosk i Riddarfjärden

29 februari 2016

Artisten och medieprofilen Dogge Doggelito har idag ansökt om tillstånd att bedriva gatuköksverksamhet på en flotte i Riddarfjärden i Stockholm. Om han beviljas kommer han att öppna korvkiosken i sommar.

– Jag fick idén när jag var ute med min son och åkte skridskor. Vattnet är ju nästan helt oexploaterat i Stockholm, särskilt på vintern med alla skridskoåkare. Men också på sommaren med alla kanoter, trampbåtar och badare som är här då, säger Dogge och pekar ut mot fjärden nedanför resturang Gondolen där Inzoomat möter den forna hiphopstjärnan.

– Det sägs ju att man kan få kramp om man badar utan att ha ätit … Eller är det tvärtom?, frågar Dogge och skrattar.

Dogge har köpt en flytande bastu som han ska göra om till gatukök.
Dogge har köpt en flytande bastu som han ska göra om till gatukök.

”Dogges Hot Dogs” ska det flytande gatuköket heta och Dogge vill att det ska flyta omkring längs Söder mälarstrand. På menyn kommer det även finnas kebab och falafel.

– Alby represent! ropar Dogge och gör ett gängtecken med fingrarna.

Dogge kommer från en förort söder om Stockholm som heter Alby. Mest känd är han kanske som frontman i en av de första svenska hiphopgrupparna, The Latin Kings, som slog igenom i början på 1990-talet. Under 2000-talet har han medverkat i en rad olika reklamkampanjer, bland annat i den uppskattade kampanjen ”Cykel på köpet” med hemelektronikskedjan Elgiganten.

Det kan ta upptill två månader innan Dogge får svar från Stockholms stad om han får öppna korvkiosken eller inte. Men om han skulle få avslag har han fler idéer på lager. Bland annat vill han öppna en svartklubb nere i någon av tunnelbanenätets underjordiska katakomber.

– Det vore skitfett! Grottfest liksom. Underjorden ligger ju helt outnyttjad under Stockholm. Jag kanske gör det i samarbete med Absolut Vodka. ”The Absolut Vodka Cave”, ha ha. Vi kanske kan frysa ner hela skiten också, så blir det som det där ishotellet och en fucking grotta på samma gång! Massa neonljus också. ”The Absolut Vodka Neon Ice Cave”. Totalmaxat!, säger Dogge och skrattar.

Mona Lisander