Greider och GW nya i Let’s dance-juryn

13 januari 2016

Till hösten får Tony Irving två nya kollegor vid sin sida. Juryn kommer fortsättningsvis bestå av Greider, GW och Irving, det meddelade TV4 i dag.

– Vi är mycket glada över att äntligen ha hittat vår drömjury, säger TV4:s kommunikationschef Cyni Kärna. Vi har länge försökt få särskilt GW med i programmet.

Leif GW Persson bekräftar att han tidigare har blivit tillfrågad:

­ – Men då ville de ju ha med mig uppe på dansgolvet. Det sa jag blankt nej till, säger han.

Leif GW Persson är kriminolog, författare och medverkar ofta i TV som expert i vitt skilda ämnen. Han har ett stort intresse för dans:

– Jag har ju dansat mycket i min ungdom, så det här uppdraget känner jag mig hedrad över. För mig har det handlat om dansband, men min insyn i dansens värld är stor. Jag kommer att överraska Sverige.

Även Göran Greider, författare, poet, journalist och debattör, låter meddela att hans kunskaper inom dansens värld är omfattande.

– Man kan säga att dans är lite som poesi, det handlar om rytm, om kontraster och om skönhet. Om livet helt enkelt, säger han.

Han dansar regelbundet själv en gång i veckan, mestadels folkdans.

– Det började i min ungdom utanför Katrineholm. Mitt intresse för folkdans har alltid varit stort, och kommer alltid vara. Det finns något absolut rent i det. Och jag känner mig jätteglad över att få medverka i TV4 nu.

Juryn kommer därmed till hösten att bestå av enbart män, något som väckt reaktioner på Twitter. Cyni Kärna, slår ifrån sig kritiken:

– Vi tillsätter juryn efter kompetens, inte efter kön. Valet av GW och Greider bygger dessutom på att de båda är folkkära och går genom rutan. TV4:s uppdrag är att göra bra TV, inget annat.

Även Leif GW Persson tar kritiken med ro:

– Mellan mig och Göran kommer ju Tony sitta, och han väger ju upp lite om man säger så.

Anneli Fox