Mia Törnblom klar för ”Så mycket gladare”

22 mars 2016

Åsa Nilsonne, Kay Pollak och Elaine Eksvärd är redan klara. Nu presenterar TV4 nästa självhjälpsförfattare till det populära programmet – Mia Törnblom.

I sommar spelar TV4 in den fjärde omgången av det populära programmet där kända författare till självhjälpsböcker äter, dricker och umgås – men framförallt tolkar varandras självhjälpstips.

Kay Pollak
Kay Pollak

– Det är så roligt att äntligen bli tillfrågad. Tänk att få vara i samma sammanhang som Kay, bara det! säger Mia Törnblom.

– Jag är också nyfiken på hur Elaine tolkar mina verk, hon är ju retoriker egentligen. Hon kanske lägger in en helt annan power i mina självhjälpstips så de verkligen skapar glädje.

Precis som tidigare år får varje författare disponera över en dag där de även är huvudperson för de andras uppmärksamhet.

En nyhet för i år är att författarna ska berätta mer ingående om sina egna problem under måltiderna, för att sedan testa på varandras självhjälpstips. De metoder som fungerar bäst ska i höst publiceras i en bok som TV4 ger ut i höst med titeln ”Ett så mycket gladare Sverige”.

– Det här är bra. Bara de inte ger oss för mycket vin, då kan det bli… intressant. Skämt å sido, det här gör att vi verkligen kan ge våra bästa tips till alla där ute som behöver boosta sin självkänsla. Sverige ska bli gladare! Jag har aldrig förstått varför vi ska gå runt och vara så buttra hela tiden?

Till hösten har Mia Törnblom redan bokat en stor scenturné genom Sverige, bland annat på Hovet i Stockholm, KB i Malmö och Pustervik i Göteborg.

– Jag kommer verkligen ge allt för publiken. Det kommer bli magiskt, religiöst snudd på. Tänk dig Hovet i Stockholm, 10 000 personer… Jag kommer leda övningar. Vilken enorm kraft och glädje vi kommer åstadkomma. Jag hoppas jag får med Kay och Elaine också, säger hon.

elaine.eksvard
Elaine Eksvärd

Programmet spelas in på Öland i sommar och kommer sändas under hösten. Tre författare återstår att presenteras. Alla tolkningar kommer läggas ut på TV4:s app ”En så mycket gladare dag” som finns att köpa på Google Play och App Store.

Hittills klara för Så mycket gladare:

  • Mia Törnblom, författare specialiserad på självkänsla, har varit sommarpratare i P1
  • Åsa Nilsonne, känd för böcker med fokus på mindfulness
  • Elaine Eksvärd, retorikexpert, vars storsäljare heter ”Härskarteknik : den fula vägen till makt”  och ”Snacka Snyggt”
  • Kay Pollak, filmregissör men också författare av boken ”Att välja glädje”

Anneli Fox

Ebbas kunnande raderat