Aktuell Rapports medverkan sker delvis i protest mot de högervindar som blåst in över årets Bokmässa.

”Samlagsjour” på Bokmässan

– ”protest mot nassar”

1 september 2016

Efter rabaldret med högerextrema Nya Tiders vara eller icke vara på Bokmässan kommer nästa möjliga snackis. Herrtidningen Aktuell Rapports medverkan. Erotisk litteratur och sexleksaker står på monter-menyn.
Och en samlagsjour.

– Det är inget vi backar på eller skäms det minsta för, säger Malou Grade-Lindell, tidningens chefredaktör.

– Tvärtom! Tillåter man nynassar med förvriden och människofientlig livssyn att delta, så ser vi det närmast som en skyldighet att finnas här och puffa för en av universums mest livgivande krafter: sexualiteten!

I tidningens monter kommer det att finnas en avgränsad boudoir-avdelning där ”ögonblicklig lättnad utlovas”.

– Vi vet ju att många av mässans besökare går omkring med starka spänningar strax under polityren – spänningar som de sedan ger utlopp för sent på nattkröken i någon gnisslande hotellsäng. Det pippas rent ut sagt något oerhört under Bokmässan! säger Malou Grade-Lindell.

Malou Grade-Lindell, chefredaktör.

– Men oftast blir det inte bra. Många är otrogna. Onyktra. Könssjukdomar sprids. Därför erbjuder vi en slags automatiserad jour där bräddfyllda litteratörer av alla de slag kan gå in och tanka ur sig. Helt enkelt lätta på trycket.

Detta ska enligt Grade-Lindell ske i tre sammetsklädda bås, två för män, ett för kvinnor, där hugade får klä av sig och sedan ”penetrera eller bli penetrerade av naturtroget arbetande sug- eller pumputrustning, diskret arbetande på andra sidan skärmväggen”.

– Så kallade ”glory holes”. Men här finns också en variant för oss flickor. Fungerar ungefär som ett gökur. Fast här kommer det ut en mycket roligare pippi, det kan jag lova!

Aktuell Rapport planerar också flera seminarier på temat erotik och sexualitet.

– Ja, vi vill verkligen utmana finrumstänket. En rubrik är till exempel ”Kuken och fittan i litteraturen – från laddstake i flanell till helrakat i läder”, berättar Malou Grade-Lindell.

– Vi tror att många av de ängsliga djur som rör sig över mässytan kommer att provoceras av att vi finns med. Men också i slutändan uppskatta frispråkigheten och den faktiska kvaliteten i seminarierna.

– Vi har till exempel bjudit in den österrikiska psykologen Maria Wrangler-Dörm, känd förespråkare av Limburger-skolans tidiga, antiauktoritära syn på sexualiteten.

– Får hon höra talas om Nya Tider kommer hon att banka dem i skallen med en Black Whopper. Säkrast att vi håller tyst, skrattar Malou Grade-Lindell.

Mer om bokmässan:

Lars Vilks ger ut kokbok – hyllning till grisen

Lena Moodyson