Schulman avslöjar: älskar att bära blöja

17 januari 2017

I en öppenhjärtig intervju med Se & Hör berättade nyligen mediemannen och författaren Alex Schulman om sin fäbless för att bära blöja. Nu hoppas han att fler kända personer ska att våga berätta om sina fetischer.

Schulman berättar för Se & Hörs reporter att han egentligen aldrig slutat bära blöja, att det varit en hemlig njutning ända sen barnsben. Utöver den taktila njutningen av att känna blöjans plast och vaddering mot huden, säger han att blöjorna också givit honom en känsla av trygghet, samt en ”fast förvissning om att allting ska gå bra”. Numera bär han bara blöja några enstaka gånger i månaden. Men han minns en stormig period i puberteten då han bar blöja nästan dagligen:

”På ytan var jag en tuff och kaxig kille som var med i Black Army och stod på AIK:s ståplats och skrek profaniteter till domaren. Vad ingen visste var att jag egentligen var livrädd när jag stod där i blöja. Jag levde en sorts dubbelliv – och så har det fortsatt sen dess.”

Länge försökte han trycka undan blöjimpulserna, men i längden blev det ohållbart, och han fick ständigt nya återfall. I tjugoårsåldern lyckades han en tid stå emot det inre trycket. Han var blöjfri i två år. Men när han efter högskolestudierna började arbeta som journalist (just på tidningen Se & Hör) gick det inte längre. Blöjorna blev åter ett sätt att hantera stressen och det mindervärdeskomplex han led av:

”Jag var så oerhört nervös när jag skulle intervjua någon kändis som jag såg upp till. Blöjan blev ett sätt att hantera min inre oro.”

Han berättar att beslutet att berätta offentligt om sin fetisch växt fram under lång tid, men att det avgörande ögonblicket var en varm sensommarkväll vid familjens torp på Gotland:

”Jag och Amanda (Alexs fru Amanda Schulman, reds anm) satt på terrassen och såg solen långsamt gå ner vid horisonten. Jag hade precis satt på mig en Pampers Pants XL med extra resår, min favorit, och solnedgången var helt perfekt. Det var ett magiskt ögonblick, och när jag satt där fick jag en stark känsla av lycka. Då tänkte jag: ’Så här borde alla få känna.’”

Alexs favorit: Pampers Pants XL med extra resår.
Pampers Pants XL med extra resår – Alex favorit.

”Jag har arbetat mig fram till en unik position i svensk media – men vad är den värd om jag inte använder den till att något gott? Ingen ska behöva skämmas över vilka de är, och vad de älskar. Inte i Sverige år 2017.”

”Nu är jag tillräckligt säker i mig själv, och har haft tillräckligt med framgång för att våga komma ut. Tidigare skämdes jag och kände mig som ett ’freak’. Men jag tror att de vuxna blöjbärarna är fler än man tror, och jag går gärna i bräschen för dem och axlar rollen som uppluckrande normplog bland folks förutfattade meningar och föreställningar.”

När Se & Hörs reporter slutligen ber honom beskriva känslan som blöjorna ger blir han först tyst och ler introvert, men säger sedan trevande:

”Plasten mot den nakna huden. Att känna sig omsluten, inslagen. Omhändertagen. Och så förstås, det lite förbjudna: ’Här sitter Alex Schulman, en vuxen man, och numera Sveriges kanske mäktigaste medieman – i blöja.’”

Robert Rosén

Ebbas kunnande raderat