Faxet från Rigmor och hennes läsegrupp fick Anders Sundström att gå i taket. Nu utreds Wolf av Ekobrottsmyndigheten.

Därför sparkades Wolf

– bokcirkel bakom polisanmälan

16 februari 2016

Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström fick tipset om Michael Wolfs ljusskygga verksamhet från sin kusin Rigmor Brännmark som leder en engelsk bokcirkel i byn Siknäs. Det kan Inzoomat nu avslöja.

– Anders har under älgjakten uttryckt sitt stora bekymmer över Wolf. Han menar att det är något som inte stämmer med karln, säger Rigmor Brännmark.

– I samband med slakten i höstas sa Anders exempelvis att ”Den där Wolf är en jävel på fruntimmer, men han delar aldrig med sig av sin insiderinformation om vilka som är lekvilliga. Och jag är ändå arbetande styrelseordförande och har ett stor rum på banken som går att låsa”.

Rigmor förklarar att hon och alla i byn Siknäs mellan Luleå och Kalix försöker hjälpa bygdens store son Anders Sundström på alla sätt. Några jaktkompisar tyckte att licensjakten på varg även skulle omfatta ”bankdirektörer med rovdjursnamn”. Men det var ändå kvinnorna i byn som gjorde den avgörande insatsen. I höstas tog sig Rigmors bokcirkel an boken ”Something to tell you” av Hanif Kureishi.

Bok Kureshi

– Det var nog ren intuition. Vi är ju nybörjare i engelska och mycket av handlingen utspelar sig utanför Norrbotten. Men när vi läste att Wolf var med och fick svart på vitt vad han hållit på med så kontaktade vi Anders direkt, säger Rigmor Brännmark.

Vidlyftigt leverne? Nu utreds Michael Wolf.
Anders Sundström fick avgörande information.
Anders Sundström fick avgörande information.

Anders Sundström ska enligt Rigmor ha blivit mycket upphetsad när han fick faxet, som Inzoomat har fått en kopia av. I boken omnämns Wolf bland annat i samband med droger, diamantsmuggling och ”smiskning av flygvärdinnor”.

– Som tur var har Anders fax i sovrummet. Och enligt frun hanses, Ellenor, ska han efter att ha läst vårt meddelande sprungit ut i bara boxershortsen mot busshållplatsen ropandes: ”Jag har funnit det”, säger Rigmor.

Inzoomat har försökt kontakta Anders Sundström och Hanif Kureishi för en kommentar.

Hans-Bertil Tranquist