Numera ett topplag.

Gladporr ger Bollnäs bandyherrar vinst

20 december 2016

Dansk sängkammarfilm från 1970-talet. Där har ni receptet på Bollnäs Bandys framgångar.
– Vi har provat med biljaktsrullar och Bruce Lee, men det ger inte samma resultat.

Lasse ”Lama” Bohlin slår ut med armarna och berättar, brett leende och utan omsvep. Det är han och fystränaren Figge Bergman som ligger bakom det något ovanliga pepp-sättet inför match.

– Vi kom faktiskt på det av en slump, säger ”Lama”. Figge hade läst om ett baseboll-lag i USA som på naturlig väg höjde serotonin-nivåerna hos spelarna genom att låt dem kolla på biljaktsfilm strax innan kick off. Vi tänkte att det kunde vara värt att pröva.

– Men det visade sig att ingen av våra killar var särskilt intresserad av motorer, de satt mest och gäspade. Likadant var det med karate-film. Vi höll nästan på att ge upp.

Elitserielaget låg då strax ovanför kvalstrecket. Spelade en trög och förvirrad defensiv-bandy.

Nöjd tränare - Lars Bohlin.
Nöjd tränare – Lars Bohlin.

– Men så fick vi idén om att testa gammal hederlig erotik från vårt ”syndiga grannland i sydväst”. Mycket utklätt, fnitter, strumpeband och siden. Första filmen var ”Morrhår och Tangorabatt” med Ole Søltoft. Och det var som att hälla i dem raketbränsle! Vi vann matchen mot Villa Lidköping med 8-1.

Bollnäs toppar sedan dess tabellen, har gått från klarhet till klarhet. Laget spelar numera en pigg och offensiv bandy, full av överraskningar och påhittiga räder.

– Precis som de infallsrika 70-talsfilmerna! Vi varvade en gång med en Ingmar Bergman-rulle men åkte på stryk direkt mot Edsbyn med 7-0, det misstaget gör vi inte om. Flera i laget fick dessutom självmordstankar – jag vet inte om det var själva filmen eller resultatet.

Efter den förlusten har Bollnäs radat upp segrar. ”Lama” berättar att filmsessionerna inför matcherna inleds med ett pass lättare styrketräning, därefter massage och sedan filmvisning.

Godkänt dopingmedel?
Godkänt dopingmedel?

– Sedan är det direkt på med skridskor och hjälm och ut och röja som gäller, inget duschande innan match. Vi vill behålla laddningen i killarna. Och det verkar ju funka!

– Vi visar enbart film där både tjejer och killar har det mysigt och tar för sig lite lagom. ”Kåt och glad”, det är vårt motto!

• Ni är inte rädda för kritik? ”Omklädningsrum, killar, sexfilm” låter knappast 2000-tal.

– Inte alls! Sex och erotik är något högst naturligt – kanske den största kraften i universum. Skildrad med humor och värme kan jag inte se varför det skulle vara fel att boosta sig med sådan energi. Hellre det än astmamedicin, salvor, piller och blodtransfusioner som skidåkare, friidrottare och andra petar i sig hela tiden, säger Lars ”Lama” Bohlin.

– Den enda komplikationen är väl att flera av spelarfruarna nu har blivit gravida. Men den ”smällen” tar vi gärna!

Frank Bouvin

Ebbas kunnande raderat