Zlatan satsar på solceller

30 maj 2016

Var Zlatan spelar nästa säsong är fortfarande oklart, men säkert är att han att spela i en heltäckande solcellsdräkt. Ibrahimovic presenterades idag på en presskonferens med det franska solcellsföretaget SunSuit.

Svensken är bara en i raden av stjärnor som kommer att tävla i solcellsdräkterna. Dräkterna har insydda slingor av ett egenutvecklat material, som SunSuit hävdar är bäst på marknaden på att tillgodogöra sig energi från solen. Zlatan måste givetvis ha sitt matchställ ovanpå dräkten, men tros ändå kunna alstra energi som motsvarar en full laddning av en iPad under en match. 

– Solen är en naturlig samarbetspartner för Zlatan. Vi har alltid kommit bra överens, sa Zlatan och log stort.

Mina Raiola är delägare i SunSuit.
Mino Raiola är Zlatans agent och delägare i SunSuit.

Bredvid Zlatan satt agenten Mino Raiola, som också visade upp den mobila laddningsstation där Zlatan ska ladda ur dräkten efter matcherna. All energi som Zlatan och de andra idrottsstjärnorna alstrar ska sedan skänkas till SunSuits barnbyar i östra Afrika.

– Maximilian och Vincent blir helt galna när batterierna är slut i iPaden. Barn måste ha leksaker när de växer upp, så är det bara.

Raiola är sedan årskiftet också delägare i det franska företaget som grundades 2013. Han leder nu deras storsatsning inom idrottssponsring. Utöver Zlatan har han också kontrakterat marathonlöparen Haile Gebreselassie, tennisspelaren Lindsay Davenport och det tyska landslaget i beachvolleyboll.

– Det är klart att det kommer bli varmt i dräkten. Det får man ta. Men den engelska ligan är väl att föredra då, sa Zlatan och flinade stort. I övrigt ville han inte kommentera olika transferrykten.

Soldräkten har ett USB-uttag som kan användas för att ladda sin mobiltelefon. 

– Vi tror att vi kan göra vad vill med våra mobiltelefoner, men vi är fortfarande beroende av två hål i väggen. Det är otroligt egentligen, att vi inte har kommit längre. Men det ska vi ändra på. Soldräkten betyder frihet, nu kan folk bli självförsörjande på riktigt, avslutade Raiola.

Kasper Hausmann