Åkesson öppnar exklusiv minigolfklubb i Sölvesborg

2 mars 2017

Jimmie Åkesson har tillsammans med ett konsortium av investerare köpt Hälleviks Camping i Sölvesborg, som bland annat har en 18-håls minigolfbana. Enligt investeringsplanen kommer campingen att omvandlas till en exklusiv minigolfklubb, som ska ge plats för ett älghornsmuseum, folkdräktsatelje och ett ”Åkessontorn”.

Det handlar även om en spatiös konferensanläggning uppförd i stilren knuttimrad korsvirkestradition. I ena hörnet planeras även en större naturgasanläggning. Förvärvet av campingen blev klart vid årsskiftet och tanken är att hela anläggningen ska stå klar till sommaren 2018, lagom till nästa valrörelse.

Klubbjackorna kommer att vara i svensk bomberstil, där högerarmen är förstärkt med resår för att få till ett bra så kallat schwung i hälsningsrörelsen. Klubbemblemet är sponsrat av närbelägna ICA Svast.

Tanken är att anläggningen ska erbjuda ett brett utbud av aktiviteter. Det handlar förutom golfanläggningen även om en folkdansbana, relaxavdelningar i form av gillestugor med furupanel och pingisbord. Solarier är dock förbjudna, av folkhälsoskäl. Det mest spektakulära är det så kallade ”Åkessontornet”, som är ett vakttorn från Rûgen i forna DDR. Det kommer att placeras invid strandkanten och från tornet ska klubbmedlemmarna med en paintballkanon beskjuta de gummibåtar, inköpta från Libyen och paddlade av statister, som närmar sig stranden.

Margareta Forslund, SD.
Margareta Forslund, SD.

På Inzoomats fråga om vad en naturgasanläggning har på en minigolfklubb att göra blir Margareta Forslund, ordförande för Sverigedemokraterna i Sölvesborg och medlem i konsortiet, emellertid förtegen. På den raka frågan om det finns en koppling till det statliga ryska gasbolaget Gazproms byggande av en gasledning på Östersjöns botten svarar Margareta ett otvetydigt ”Njet”.

Samtidigt vill Forslund understryka att klubben inte kommer att ha något emot internationella kontakter. Hon är övertygad om att minigolfklubbens träningsanläggning, en så kallad Put-in-range, kommer att locka celebert internationellt besök.

Hans-Bertil Tranquist