Förtvinad skog och omkullvräkta träd. (Foto: Polisen.)

Djävulen lockar hårdrockare till Hällefors

1 december 2016

Satan, Hin Håle – eller på ren svenska: Djävulen – kan ha slagit sig ned i Hällefors, Västmanland. Flera observationer tyder på att en främmande nyetablering skett på orten.

– Ja, vi har fått in rätt många anmärkningsvärda uppgifter, säger polisens presstalesman Pia Grenlind.

– Till exempel har vi funnit spår av extremt frätande syra på marken på flera platser i samhället. Det är stora, hasande slembanor som löst upp gatubeläggningen på ett sätt som ingen sett tidigare. Markprover är tagna och analyseras just nu på Nationellt forensiskt centrum i Linköping.

– Dessutom har stora träd vräkts omkull i ett skogsområde nära Idrottsparken. Kvarvarande granar och tallar har tappat barr och helt torkat ut. Vi har säkrat vissa lämningar som tyder på att området kan ha tjänat som tillfällig boplats.

Uppgifterna om besökaren har fått stort genomslag i hårdrock-kretsar, i synnerhet från så kallade Deathcore- och Porngrind-fans, vilka inspireras av satanistisk filosofi. Vandrarhemmet är fullbokat, liksom campingens samtliga uthyrningsstugor. Flera har velat tälta i närheten av ”djävulsskogen”, som det förtvinade skogsområdet kallas. Men polisen har satt upp avspärrningar.

Joop
Joop Weerkerk och Martel Bronjiik hoppas få kontakt.

– Det har kommit en hel del nya ”turister”, varav flera från Brasilien, Polen och Holland där intresset verkar vara extra stort. Men hittills har allt gått ganska lugnt tillväga, säger Grenlind.

Joop Weerkerk, 18, och Martel Bronjiik, 17, från Meppel i Holland är två av dessa. De har valt att campa i en dunge intill nedlagda OKQ8, trots råkyla och höstmörker:

– Det vore ascool att få träffa ”The Boss”, och vi tror att chansen är större om vi tältar. Vi har lagt lite godsaker utanför, som ett par brända träkors som vi har tillverkat, en yxa och lite ruttet kött, berättar pojkarna som vanligtvis går på gymnasiet men just nu har ”aardappel-vakanties” – potatislov.

Polisens Pia Grenlind vill inte avslöja vad ”lämningarna” vid det aktuella skogsområdet består av, men rykten gör gällande att det handlar om östeuropeiska porrmagasin, hugg- och stickvapen samt stora mängder tomma kebabförpackningar.

Hon berättar att polisen för närvarande sätter upp värmekameror vid vissa belastade bostadsområden, samt vid kyrkogården.

Underjordiskt slem? Närbild av jordprov.
Underjordiskt slem? Närbild av jordprov.

– Men det är ju svårt att veta om den här individen ens går att fånga på film, säger hon.

Välunderrättade källor meddelar att klassiska hårdrocksfestivalen Sweden Rock just nu också överväger en flytt från Sölvesborg till Hällefors.

Frank Bouvin

Ebbas kunnande raderat