Gösta, 64 år: ”Visst var vi organiserade"

18 januari 2016

Gösta deltog tillsammans med flera andra äldre män på ungdomsfestivalen ”We are Sthlm” i Kungsträdgården. Dessförinnan hade de kontakt via internet på forumet Familjeliv.se där de tipsade varandra om unga tjejer.

Efter de sexuella massövergreppen i Köln på nyårsafton kom det fram att liknande övergrepp av män mot unga kvinnor har skett i Kungsträdgården under de senaste årens upplagor av ungdomsfestivalen ”We are Sthlm”. DN avslöjade nyligen att polisen har mörkat att de avlägsnat ett stort antal män ur folksamlingarna i Kungsträdgården.

Nu träder en av männen, Gösta, 64, som egentligen heter något annat, fram.

– Det var helt klart så att vi var organiserade. Vi hade snackat om det på nätet innan, diskuterat det hela.

Enligt Gösta ska Familjeliv.se ha utnyttjats för diskussionerna, i ett stängt forum kallat ”Gubbhyllan”.

– Det var inte så avancerat alltså. Det var mest: ”Det kommer finnas många unga tjejer i Kungsträdgården det och det datumet.”

Övervakningsbilder som Inzoomat har tagit del av bekräftar delvis Göstas berättelse. På dem syns flera gubbkepsar utspridda i folkhavet. Runt Karl XII, som står som staty i södra Kungsträdgården, är även tiotalet permobiler parkerade.

– Jag går ut med det här för att visa att det bara var vi, en liten grupp som gjorde det här. Ingen skugga ska falla på någon annan, säger Gösta.

Predrag Ali