Flera mirakel har skett i kommunen. Men ingen har ännu lyckats fotografera mannen. (Fantombild.)

Jesus synlig i Bollnäs

– flera under utförda

3 maj 2016

Guds enfödde son, Jesus Kristus från Nasaret, kan bo i Bollnäs. Flera av varandra oberoende källor styrker uppgifterna som nu sprids över världen.

J Hova. Så står det på en anonym lägenhetsdörr till en tvåa på Älggatan i Bollnäs – den lilla hälsingska stad som fostrat storheter som Gösta ”Snoddas” Nordgren och simmaren Anna-Karin Kammerling. Härifrån stammar också fotomodellen Victoria Silvstedt och före detta kommunistledaren C H Hermansson.

Men nu tycks orten ha fått verkligt finbesök. En ”skäggig man i slitna kläder och med ögon som Audi-strålkastare” har flera kvällar i rad delat ut fiskar och bröd utanför ICA Kvantum.

– När jag hörde ryktena blev jag tvungen att gå och kolla, säger Rune Sörmon, kyrkvaktmästare. Och det stod som ett ljus kring hela gestalten. Jag blev alldeles knäsvag. Nästan som hypnotiserad.

Här utanför har mannen setts dela ut matvaror kvällstid.

Rapporter förekommer också att en mansperson ”obesvärat utfört ytvandringar på sjön Varpen”, även om ingen direkt tycks kunna bekräfta händelserna.

Dock finns belägg för att smärre under skett. Till exempel har flera kraftigt eftersatta gator i stadsdelen Hamre asfalteras nattetid. Dessutom har trasig vägbelysning i kommunens ytterområden lagats. Hastigheten i stadens nya datafibernät ska också ha tiodubblats över en natt utan att någon kan ge en förklaring.

Rune Sörmon och kyrkorådet har knackat på lägenhetsdörren där mannen är bosatt, men hittills utan framgång.

– Det stod ett par snörsandaler utanför på en Biltema-matta så det känns rätt. Men ingen har liksom kunnat komma riktigt nära honom eller se om han är kvar.

– Men jag är helt säker på att det är han. Det står ju i bibeln att Jesus ska dyka upp på en oväntad plats och helbrägdagöra mänskligheten. Varför inte i Bollnäs?

Flera internationella tevebolag har hört av sig till kommunen. Och både Scandic och Grand Hotell är nu fulbokade, liksom campingen.

– Kyrkoherden har precis fått mail från Vatikanen – Påven lär vara eld och lågor, säger Rune Sörmon.

Lena Moodyson