För hälsans skull slutar Åkesson med kött och alkohol.

Jimmie Åkesson slutar äta kött

8 februari 2016

”Är det verkligen rätt att äta upp våra djur?” frågar sig sverigedemokraternas partiledare som efter att ha läst en bok om Adolf Hitler (som han tar starkt avstånd ifrån) nu blir vegetarian.

Efter Kent Ekeroths förslag om att förbjuda pepparsalami kommer nu nästa utspel på ämnet kött från sverigedemokraterna. Det är partiledaren som kommer ut som vegetarian på sin facebooksida.

Från Jimmie Åkessons facebooksida
Från Jimmie Åkessons Facebooksida

”Främst är det för min hälsas skull. Man mår bättre av en strikt vegetarisk kost, dessutom är det bättre för allas vår miljö”, utvecklar Åkesson i en artikel på SVT Opinion. Han skriver att han länge har funderat på beslutet, men att det som fick honom att definitivt bestämma sig var en biografi han läste om Hitler:

”Det finns en scen i boken där Hitler ligger på sjukhus. Läkarna är förundrade över hans goda levervärden och Hitler konstaterar nöjt att det beror på hans vegetariska kost samt på avhållsamheten från alkohol. Boken är skriven av Timur Vermes, jag kan rekommendera den. Jag vill poängtera att jag i övrigt tar starkt avstånd från allt Hitler gjorde och stod för.”

Vidare skriver han:

”I dag kan du tyvärr inte vara helt säker på att svenskt kött verkligen är svenskt. Jag vill inte riskera att få i mig kött producerat i utlandet där djurhållningsreglerna ofta är under all kritik. Därför väljer jag bort det helt.”

Med sin artikel vill han även få andra att tänka om kring sin kost:

”Är det verkligen rätt att äta upp våra djur?” frågar han sig slutligen.

Predrag Ali