KD vill inskränka vädrets makt.

KD vill förbjuda orkaner, ösregn och flodvågor

– ”allt börjar med stark tro”

12 oktober 2016

Ebba Busch Thor har lagt fram en riksdagsmotion där hon och partiet kräver internationella restriktioner och krafttag mot ”katastroforienterade oväder”.

Det är orkanen Matthews nyliga framfart i Västindien som fått KD:s partiledare att reagera.

– I det moderna samhället måste det gå att förhindra den här typen av ständigt återkommande, meningslösa naturfenomen, säger Busch Thor i en kommentar.

– Vi har annat att tänka på än dessa irriterande avbrott i våra välfärdssträvanden. Kan man resa till Mars borde det inte vara svårt att få stopp på eländet.

Motionen innehåller förslag på konkreta åtgärder. Till exempel vill KD att ”vetenskapen tar fram vattentäta staket och tak som kan sättas runt och över öar långt bort, där det alltid verkar vara problem, typ Haiti”.

Vidare föreslås ”stora solspeglar uppsatta på strategiska platser på jorden så att infödda och annan ofta drabbad urbefolkning kan få riktat finväder och därmed torrt i hyddorna”.

– Vi vill slippa se fler katastrofer. Det räcker nu, säger Ebba Busch Thor.

Därutöver vill KD att forskning ägnas åt ”särskilda vinddammsugare som kan suga in tromber, tyfoner och kraftiga vindbyar och omvandla dem till elektricitet i stället för att stöka till naturen och förorsaka enerverande obehag”.

– Vi vill en gång för alla bli kvitt dessa i våra ögon omoderna inslag och få kunna ägna full kraft åt viktigare frågor, till exempel abortmotstånd, allmän värnplikt och införandet av morgonbön i skolan, säger Busch Thor.

– Äkta övertygelse kan förflytta berg, det har historien visat mer än en gång, säger Busch Thor. Vill man något riktigt ordentligt så går det till slut att genomföra

– Utan tro skulle inte en enda kyrka ha byggts, ingen bibel skrivits eller någon julafton firats. Vem vet hur världen då skulle ha sett ut!

Lena Moodyson

Så ska påsken förnyas