Anna Kinbatra samarbetar med kläd- och inredningskedjan Indiska.

Kinberg-Batra genomför namnbyte

20 mars 2016

– Det är mycket lättare att säga, samtidigt som det har kvar den orientaliska känslan, säger Anna Kinberg-Batra, eller Anna Kinbatra som hon numer vill bli kallad. Namnbytet är ett led i ett samarbete med kläd- och heminredningskedjan Indiska. I veckan släpps den klädkollektionen ”Kinbatra” som de tagit fram tillsammans.

– Jag har alltid shoppat jättemycket på Indiska, säger Anna.

– Jag älskar allt rysch-pysch, rökelserna och alla guldfärgade grejer. Sen är det ju för Davids skull också. Det är ju hans rötter.

Kollektionen som hon tagit fram i samarbete med designers består av fyra blusar och tre par byxor (bland annat en så kallad ”piratbyxa” som var populära i början av 2000-talet).

– Hela kollektionen är 100% ekologisk och kläderna är både snygga och funktionella.

Redan innan kläderna kommit ut i butik har det stormat kring dem, sen det stod klart att en av blusarna är smyckade med marskalkpärlor. DN gjorde i våras ett stort reportage om de så kallade ”havspojkarna” som utvinner pärlorna i sydöstra Indonesien. Pojkarna tvingas att arbeta i internationella storföretags havsbassänger och dyker för att samla in pärlorna. DN avslöjade bland annat att de tvingas arbeta i 14-timmarspass och att många av dem utvecklat simhud mellan fingrar och tår.

– Jag vet ingenting om några havspojkar, säger Moderatledaren.

Namnbytet har tagits emot väl inom partiet och forne pressekreteraren Per Schlingmann hyllar tilltaget på sin blogg.

”Anna gör helt rätt. Det förra namnet var hopplöst. Kinbatra är mycket effektivare ur ett rent kommunikationsperspektiv”, skriver han.

Inom kort kommer den här affischen pryda busskurer runtom i Sverige.
Inom kort kommer den här affischen pryda busskurer runtom i Sverige.

Mona Lisander