Oscar Sjöstedt debatterade statligt finansierad forskning i P1 Debatt.

Sjöstedt förnekar gravitationsteorin

6 november 2016

Riksdagsledamoten och sverigedemokraten Oscar Sjöstedt tror inte på tyngdlagen. Det förklarade han igår i en direktsänd radiodebatt med liberalen Birgitta Ohlsson och socialdemokraten Lars Stjernkvist.

Isaac Newton, judisk entreprenör enligt Sjöstedt.
Isaac Newton, judisk entreprenör enligt Sjöstedt.

”Jag kan hålla med om att saker och ting faller, men inte alls i den utsträckning att man kan tala om en övergripande teori. Det är en grav överdrift” sa Sjöstedt i en diskussion om statligt finansierad forskning i P1 Debatt. Sjöstedt hävdade att forskningen ”stått och stampat sedan 1940-talet och egentligen inte åstadkommit någonting”. Sedan fortsatte han med att avfärda vetenskap som ”en falsk, inplanterad vanföreställning som judiska entreprenörer tjänat miljarder på”.

”Det ni kallar ’vetenskap’ är i mångt och mycket bara sionistiska sagor som använts för att manipulera och hålla sitt grepp om den västerländska befolkningens medvetanden.”

När Sjöstedt ställdes mot väggen av Ohlsson (L) svarade han endast med två frågor – som han själv också besvarade:

”Vad hette Newton i förnamn? Isaac. Och vad heter judendomens stamfäder? Abraham, Ismael och, just det – Isak. Kom inte och säg att det är en slump.”

Oscar Sjöstedt har tidigare uttryckt skepsis mot vetenskap i sociala medier, och har där gjort ett antal inlägg där han driver med forskning och presenterar egenhändigt påhittade vetenskapliga teorier.

Skärmdump från Facebook.
Skärmdump från Facebook.

Både Ohlsson och Stjernkvist var starkt kritiska till Sjöstedts uttalanden, vilket Sjöstedt avfärdade som ”en politisk korrekt trångsynthet som hotar att underminera hela den västerländska civilisationen”.

Inzoomat har under dagen försökt nå Sjöstedt för en kommentar, men nåtts av beskedet från Sverigedemokraternas kansli att Sjöstedt befinner sig i USA och hjälper till i slutspurten av Donald Trumps presidentvalskampanj.

Anders Melin

Så ska påsken förnyas