9 saker Trump gör varje morgon för att klara dagen

3 februari 2016

– Det är mina fasta morgonrutiner som gjort mig framgångsrik, säger Donald Trump, miljardären och affärsmannen som i höst vill bli vald till nästa amerikanska president.

Han är känd för sina kontroversiella uttalanden och för sin säregna stil. På nätet blir han häcklad och kampanjen mot honom är smutsig.

– Det är tufft att befinna sig i min position. Vad folk ska veta är att det inte är för min skull jag kandiderar, det är för Amerikas, säger han till tevekanalen CNN, som har fått Trump att ”avslöja” sina framgångsrika morgonrutiner vilka Inzoomat nu återger.

För att klara att ta sig upp ur sängen varje morgon och slåss för det han tror på utövar han en personligt utformad gryningsboost.

Varje morgon, klockan:

Merudanda asana1. 05:35 går Trump ur sängen och ställer sig omedelbart på sin yogamatta i 15 minuter.
– Jag brukar tända ljus och ta på mig lediga kläder. Hathayoga är min favorit. Positionen ”merudanda asana” gör underverk för min kropp. Känner mig stark efter det.

2. 05:50 smörjer Trump in hela sin kropp med aloe vera.
– Det gör min hud yngre och dämpar mina stresseksem. Dessutom ser jag len ut. Det i kombination med hård och aggressiv argumentation förvirrar motståndarna.

3. 06:05 gör Trump en snabb variant av tarmsköljning.
– Jag har en terapeut som kommer varje morgon. Hon har utrustningen med sig. Jag tror alla människor behöver lite hjälp med tjocktarmen då och då. Lyckan ligger i hur magen fungerar.

4. 06:30 dricker Trump en spirulinasmoothie och äter shiafrögröt.
– Sen dricker jag kaffe. Riktigt starkt. Inte det amerikanska blasket, utan gärna ekoodlat från Östafrika. Jag känner mig nyttig, det är viktigt.

5.  06:45 ser Trump sig själv i spegeln och upprepar högt: ”Du är bra, Du är bäst, du kommer vinna.”
– Jag gör det nittio gånger. Positiva repetitioner ger framgång.

6. 06:55 sätter sig Trump framför sin frus sminkbord och tar upp fönen.
– Min frisyr är mitt varumärke. Men inte bara det, den är min trygghet. Utan den på plats går jag ingenstans.

7. 07:05 tar Trump två tabletter: ett piller bestående av rosenrot och en atarax.
– Rosenroten piggar upp mig. Ataraxen skapar liksom ett filter mellan mig och omvärlden. Jag behöver det i mitt jobb. Dessutom dämpar den klådan från eksemet.

8. 07:10 räknar Trump sina pengar.
– Jag går igenom min aktieportfölj och mina investeringar. Det är en bra bekräftelse. Jag får ett bevis på att jag är framgångsrik. Att jag äger saker. Jag behöver det.

9. 07:20 lägger Trumps fru fram dagens kläder.
– Jag har ingen smak, jag litar fullständigt på henne. Sedan kramar jag henne hårt, och låter min chaufför köra mig till jobbet.

Anneli Fox