Posted in Falska Nyheter

Digitalisering allt viktigare när restriktioner skärps

Digitalisering allt viktigare när restriktioner skärps Posted on 26th oktober 2020

Den andra vågen av coronasmitta, som många trodde att Sverige skulle lyckas undvika, ser ut att ha anlänt med full kraft. Mötesfriheten har begränsats till åtta personer, och befolkningen uppmanas att minska sina sociala kontakter till ett minimum.

Ökad smittspridning

Pandemin har vänt livet upp och ner för många, även om det varken är den första eller sista. Under sommaren var Europas nivåer av coronasmitta låga. När hösten gjorde sitt intåg ökade smittspridningen dramatiskt, och flera länder hamnade återigen under så kallad lockdown.

Detta gällde även Sverige. Under sommaren och en bit in på hösten sjönk mängden smittspridning. Detta skulle dock komma att ändra på sig när kurvan i oktober började peka spikrakt uppåt.

Pandemin har gjort vikten av digitalisering tydlig. Mycket av det som tidigare kunde ske i verkliga livet, öga mot öga, har nu fått flytta ut på nätet. När företag sänder iväg sina anställda till hemmakontor är det viktigt att ha implementerat goda lösningar för digitalisering i sin verksamhet.

Nya restriktioner

I november infördes historiskt hårda restriktioner när statsministern meddelade att mötesfriheten inskränks till åtta personer. Lokala restriktioner gäller på många håll, och bland annat gym och bibliotek håller stängt på vissa platser.

Folk beordras också att generellt stanna hemma från sociala aktiviteter och arbetsplatser. För att kunna behålla ett någorlunda socialt och produktivt liv är det därför klokt att utnyttja sig av vår digitaliserade värld. På så sätt kan både företag och privatpersoner fortsatt vara aktiva och folk kan fortfarande hålla kontakten med varandra.

magnetism