Posted in Allt om nyheter

Intresset för trädgård och odling ökar kraftigt

Intresset för trädgård och odling ökar kraftigt Posted on 15th december 2022

De senaste åren har verkligen intresset för odling ökat. Fröpåsar av olika slag har gått åt i en rasande fart. Odlingsintresset tog verkligen fart när coronapandemin bröt ut. Det är många som odlar tomat, gurka, morötter och sommarblommor. För att tomat- och chiliplantor ska kunna växa optimalt är det viktigt med växtstöd och uppbindning.

Växtstöd är nödvändigt för vissa växter

Många växter och plantor behöver stöd redan tidigt under uppväxten. Till en början räcker det med blompinnar som stöd men allt eftersom plantan växer behövs kraftigare växtstöd. Det är förutom grönsaksplantor även många sommarblommor som är i behov av växtstöd. Det är viktigt att ha både rätt kunskap och utrustning hemma för att kunna ge det växtstöd dina växter behöver.

Odlingsintresset är på uppgång

Det är många trädgårdsbutiker, både fysiska och på nätet, som har dubblat sin försäljning de senaste åren. Det är främst inom frö och jord som försäljningen som har ökat. Under coronapandemin spenderade fler mer tid hemma och många fick då upp intresset för odling och trädgård.

Anledningarna till att fler odlar är många

De skenande matpriserna som stigit kraftigt har börjat påverka människors intresse för odling. Att ha ett eget grönsaksland på sommaren är guld värt för många ur ett ekonomiskt perspektiv. Det är även bättre för miljön att äta hemodlade kryddor och grönsaker. Dessutom är grönsaker som är egenodlade mer näringsrika än råvaror som går att köpa i butiken och smaken är oändligt mycket bättre. Det finns flera orsaker till att odlingsintresset ständigt ökar.

Odling är bra för hälsan

Det finns många fördelar med att odla. Att påta i en trädgård eller plantera växter har visat sig kunna förbättra hälsan. Det är både bra för kroppen och knoppen att ägna sig åt trädgårdsarbete. Det är till och med så att trädgårdsarbete finns som terapiform för människor som blivit deprimerade och utmattade.

Börja odla

Om du är intresserad av odling men inte riktigt har kommit igång ännu är ett tips att börja med kryddor av olika slag. Beställ hem eller köp kryddfröer i en fysisk butik och plantera dem i krukor. Krukorna kan du sedan ha på fönsterbrädan. Timjan, salvia, mynta och många andra kryddor är lätta att börja med om du ska testa på odling. Allt eftersom kan du sedan utöka din odling. Om du har en balkong eller trädgård kan du ha massor med olika grönsaker, kryddor och sommarblommor.

Allt om nyheter

magnetism